Menu
Pro správnou přípravu pizzy toho nepotřebujete hodně – z vybavení stačí kvalitní pec, stůl na přípravu, dobré suroviny a také lopata na pizzu, bez které se při přípravě neobejdete. Jedním tahem pizzu do pece umístíte, a druhým ji včas a snadno vyndáte. Ale co by měla správná lopata na pizzu splňovat?
Standardně je sázecí lopata na pizzu z hliníku a má nastavitelnou dřevěnou rukojeť. Pizza servis má ovšem skvělé zkušenosti s moderním zpracováním lopaty, která má patentovanou úpravu GHA (speciální anodová oxidační úprava s následným uzavřením mikropórů s ionty stříbra).
Tyto lopaty, které nejlépe obstály v testu náročnosti, mají dále perforovanou hlavu, díky které je lopata lehčí, snižuje se tření a navíc se odsypává přebytečná mouka.
Celohliníková sázecí lopata je díky této úpravě lehčí pro manipulaci a vyznačuje se vysoce antibakteriálním účinkem.
Pizza servis vyzkoušel již řadu typů a materiálů, proto nyní může s čistým svědomím doporučit lopatu na pizzu přímo od italského výrobce GI.METAL, která dále vyrábí i další sortiment pro výrobu pizzy, jako jsou různé obracečky či speciální smetáčky. Výrobky si jistě zamilujete už po prvním použití a ne nadarmo patří tyto lopaty na pizzu mezi světové jedničky.
Chcete vědět více? Kontaktujte nás, rádi vám prozradíme další zajímavosti!